Vevőszolgálat

+36 40 630-070 (Hétköznap 8h-16h)


hauser_vevoszolgalat

Kérdése van?
25 éves a Hauser

A 25 éves Hauser nyereményjátékot indít

Kedves Vásárlónk!

Köszönjük, hogy Hauser készüléket vásárolt és szeretné velünk ünnepelni a márka fennállásának 25. évfordulóját! Ez alkalomból a 25.-ös szám bűvöletében élve elindítjuk nyereményjátékunkat. Amennyiben Ön 2016. november 12.-e és 2016. november 18.-a között az országban bárhol, bármilyen Hauser készüléket vásárol, küldje el a vásárlást igazoló dokumentum másolatát e-mailben a hauser25@hauser.eu címre. Minden 4. beküldő 25% engedményt kap a következő vásárlásából. A nyerteseket válasz e-mailben értesítjük, a vásárlási lehetőség leírását az értesítő levél tartalmazza.

Ezzel párhuzamosan a Facebookon is fut egy másik játékunk (https://www.facebook.com/hausermagyarorszag/), ahol naponta egy-egy nyeremény talál gazdára azok között, akik ott játszanak velünk.

Részletek >

+ 1 év Garancia

INGYENES-en regisztrált termékekre!

Részletek >

Vevőszolgálat: +36 40 630-070

Vevőszolgálat

Háromszoros Superbrands cím tulajdonosaként filozófiánk meghatározó eleme vevőink elégedettségének növelése. Ennek érdekében tevékenységünk során kiemelten nagy hangsúlyt fektetünk arra, hogy vevőink maximálisan elégedettek legyenek termékeinkkel illetve szolgáltatásainkkal. Nem akarjuk, hogy úgy érezzék, nekünk csak a termék eladása a lényeg, hogy mi történik utána, az nem számít. MERT IGENIS SZÁMÍT!

Fontos, hogy megvásárolt készülékeiket rendeltetésszerűen a lehető legtöbb funkcióját kihasználva használják. Ennek érdekében vevőszolgálati elérhetőségeinken több éves tapasztalattal rendelkező, a Hauser termékeket becsukott szemmel ismerő kollégánk várja a megkereséseket, hogy tippekkel, ötletekkel, praktikus tanácsokkal segítsen Önnek készüléke élettartamát maximalizálni. Legyen szó egy egyszerű kenyérpirítóval vagy éppen egy automata főzőedénnyel kapcsolatos gondjáról, kollégánk készséggel áll rendelkezésére.

Hívja helyi tarifával hívható kék számunkat akkor is, ha készüléke működésében valamilyen probléma merülne fel, hiszen országos szervizhálózatunknak köszönhetően az ország bármely pontján is van, gondoskodunk készüléke megfelelő javításáról. 

És ez még nem minden!

Átlagos fogyasztókként mi is azt tapasztaljuk, hogy a legtöbb gyártóhoz nem jut el vevőként az észrevételünk, panaszunk, ötletünk vagy éppen javaslatunk. Éppen ezért a Hauser márka forgalmazójaként gondoltunk egy nagyot és elhatároztuk, hogy valamennyi vevőnket – aki beregisztrálja termékét Extra Garancia programunkba – megkeressük, hogy 60 napos használatot követően mondja el észrevételeit a termékkel kapcsolatban. Mondja el nekünk ha valamiért bosszúságot okozott a termék, és mi mindent megteszünk azért, hogy ezt a negatív élményt feledtessük és egy tökéletesen működő készüléke legyen  otthon.

Tapasztalataink azt mutatják, szerencsére jóval több pozitív tapasztalat éri vevőinket, így ezeket is szeretnénk, ha megosztanák velünk. Ezek a visszajelzések nem csak nekünk fontosak. Ezeket nem tartjuk meg magunknak, hanem nyilvánosságra hozzuk, hogy ezzel segíthessünk leendő vásárlóinknak, hogy miért éppen azt a terméket válasszák – vagy ne válasszák. A felhasználóink termékvéleményeit megjelenítjük az adott termékünk oldalán, hogy az az iránt érdeklődők szembesülhessenek a készülék jó illetve rossz tulajdonságaival.

A szöveges értékelések mellett található egy ún. termékhőmérő, mely a felhasználóink által egy-egy termékre adott pontokat jeleníti meg. (minden vevő egy 0-10 közötti skálán értékeli az általa használt terméket, mely érték megjelenik az adott termék termékhőmérőjében).

Termékeink mellett fontos számunka, hogy vevőszolgálatunkkal is maximálisan elégedettek legyenek, a kollégáinkhoz beérkezett problémák a lehető leghamarabb és legprofesszionálisabb módon kerüljenek megoldásra.

Ha Önnek is kérdése, problémája van, forduljon bizalommal kollégánkhoz az alábbi elérhetőségek bármelyikén:

06-40/630-070

info@hauser.eu